Šlehačkový dort

Tento dortínek je naprosto úžasnou lehoučkou mňaminkou nejen na letní období. Ovoce použijte takové, které máte rádi vy. Po dlouholeté zkušenosti se u nás nejvíce osvědčily jahody. Takže ho u nás někdy pojmenováváme jahodový dort.

Připravte si dortovou formu, já používám nejčastěji kulatou. Vyložte ji pečícím papírem a zapněte troubu, aby se vám předehřála. V jedné míse vyšlehejte tuhý sníh z bílků. Ve druhé šlehejte žloutky s cukrem do pěny. Kdo che přidat vanilkový cukr ok. Přidejte mouku a prdopeč a buď  zašlehejte nebo jemně vmíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte stěrkou tuhý sníh. Nalijte do formy a pečte na 160°. Pečení je rychlé, takže si to hlídejte, popřípadě zakryjte, po pár minutách, alobalem. Po upečení vytáhněte a nechte vychladnout. Vytáhněte upečený korpus společně s pečícím papírem.

Vychladlý korpus rozřízněte. V míse vyšlehejte šlehačky se ztužovačem do tuha. Potřete spodní část, dejte ovoce, zase potřete šlehajdou a přiklopte vrchní část. Celý korpus potřete zbývající šlehačkou a ozdobte zbylým ovocem. Dobrou chuť.

S přáním krásně prožitých dní