Quacamole

Mňamka jednoduchá, rychlá a zdravá. Přesně to je Quacamole. 

Ha a víte, jak dlouho mi trvalo, než jsem si tento název zapamatovala? Hoooodně dlouho. Pro mě je to stejně pomazánka z Avokáda, kterou jsem si upravila podle sebe. 

Pojďme tedy mrknout, co na ní budeme potřebovat.

Postup

Prozradím vám postup jak to dělám já. Vy si ho samozřejmě udělejte podle svého. 

Jdeme na to? Připraveni? Faaajnnnn…..Oloupu si avokádo a zbavím ho pecky. Ve skleněné misce ho vidličkou rozmačkám a přidám sůl a pepř. Oloupu stroužek česneku. Vyndám prostředek, aby mě nebolel žlučníček. Některý česnek je totiž agresivní. Buď ho nastrouhám na jemném struhadle nebo prolisuju.

Tuto rychlou pomazánku mažu na jednohubky z bagety nebo rohlíku anebo na žitný chlebík ke svačině. A rajčátka? Ty na rozdíl od klasické receptury (nakrájí se nebo rozmačkají syrové nebo sušené přímo do pomazánky) kladu nahoru. Pěkně rozkrojené na půlky nebo čtvrtky jako dekoraci.

Miluju tuto pomazánku, protože je rychlá a výživná. Velmi často si Avokádo jen tak nakrájím k snídani, posolím a opepřím. Jindy si ho přidám do smoothie. Avokádo je super, protože jeho nutriční hodnoty jsou velmi nízké. Takže super třeba při dietce.

Pro mě je velmi dobrou podporou při prevenci močových cest. Což mi připomíná, že jsem to zapomněla zmínit ve svém článku Jak na zánět močového měchýře . Avokádo je zkrátka fajn a já o něm napíšu článek.

Budu ráda pokud tuto pomazánku zkusíte a napíšete mi. Zajímá mě jestli vám chutnala nebo vaše změny v ingrediencích.

S přáním krásně prožitých dní