Jak na záněty nosních dutin

Juchuuuuuu, konečně jsem sepsala všechny zkušenosti, které mi pomáhají při zánětu nosních dutin. Ráda se podělím o mé dlouholeté zkoumání a o to, co mi v konečném důsledku pomáhá. Neříkám, že to zabere každému, ale mě i mým dětem to pomáhá.

Od malička jsem trpěla na rýmičky. Zkoušeli na mě různé hokusy pokusy. Prý vazomotoalergická rýma či co. Znamenalo to tři roky kapek sanorin-analgerinu. Co to asi udělalo s nosní sliznicí? Poleptá se a to nechcete! Věděli jste, že nosní kapky byste neměli užívat déle než týden? Právě kvůli poleptání sliznice a protože jsou návykové.

Protože už si nikdo se mnou nevěděl rady, poslali mě na punkce. No a tohle fakt nechceš, opravdu nikdo z vás!  Obzvláště pokud zjistíte, že to bylo k ničemu. A kdy se to změnilo?

Pojďme se mrknout na to, co jsem udělala jinak.

1. Vyhodit koberce z ložnice

První zlepšení v častém opakování zánětu dutin byla ložnice bez koberců, s protialergickým polštářem a dekou. Snížení teploty topení na spaní sehrálo neméně důležitou roli. O častém a pravidelném větrání spacích prostor také mluvit nemusím. I kdyyyyyž….raději jsem to zmínila. Ono se na to může při tom denodenním shonu lehce zapomínat a hlavně v zimě. Nechte tedy proudit do vašeho místa odpočinku čerstvý vzduch.

JAK TO ZAŘÍDIT:  koberce můžeš vyhodit prakticky obratem a to pomocí vlastních rukou. Myslím, že dnes se vozí do sběrných dvorů.

2. Konvička na výplach nosu

Na tento zázrak z Norska nedám dopustit. Ono existuje hodně druhů. Třeba v Indii se jí říká džala nétí a indové jí používájí tak často, jako my kartáček na zuby. Nebo jí používají jogíni. Zkrátka je to malý VELKÝ  zázrak v podobě očisty dutiny nosní. Konvičku by podle mě měli předepisovat všichni alergologové a ORL lékaři jako prevenci!!! Ten, kdo mě zná ví, že jsem hodně  pro prevenci.  Málo kdo ovšem ví proč. O tom někdy příště. Každopádně prevence se vyplácí.

Kde seženeš: v každé lékárně nebo zdravotních pomůckách a taky na netu. Mají různé barvy, což je hodně prima.

3. Galvanické proudy

Věřte tomu nebo ne, galvanické proudy to všechno douklidily. Někdo je používá v kosmetice pro omlazení pleti. Někdo je používá ve fyzioterapii k probuzení lymfy a já to všechno propojila a zjistila, že zabírají i na mé chronické záněty dutin. Takže za mě je to bomba věc, protože mám doma vlastně pomocníka 3 v 1.

Kde seženeš tyto galvanické lázně pro domácí použití? Jmenují se GalvanicSpa a seženeš je přímo u dodavatele tady.

4. Napařit se nad hrncem

Napařit se nad teplou vincentkou nebo heřmánkem a nechat hezky proniknout teplo do dutin je báječný pocit. Dýchací sklípky se otevřou, dýchací trubice se zprůchodní a celé dýchání se celkově velmi zpříjemní. 

5. Prevence dýchacích cest

Po cestě, která je neustále prošpikovaná prevencí, jsem se zamilovala do medicinálních hub. Corddyceps a Reishi jsou moji nejlepší společníci jak pro prevenci, tak i pro akutní neduhy např. když mě chytne močák. O tom píšu v jiném příspěvku tady. Pro podporu plic a ledvin mi jako pomocník slouží ENDURANCE čistý produkt se statusem životabudiče.  

Kde seženeš tento životabudič? Já nakupuju přímo u dodavatele tady.

Pevně věřím, že byli tyto informace přínosné a pokud máš ještě nějaká, tak se s námi poděl v uzavřené skupince DOBROTY ŽIVOTA. 

S přáním krásně prožitých dní